Terugblik Next Icons 2024: Zes innovatieve bedrijven benoemd tot Next Icon 2024

Friday 26 April 2024
Terugblik Next Icons 2024: Zes innovatieve bedrijven benoemd tot Next Icon 2024

Donderdag 26 april vond Next Icons 2024 plaats in de Drukpershal in Enschede. Hier werden de zes bedrijven onthuld die dit jaar zijn bekroond tot Next Icon 2024, namelijk J58, Lexius, Superlight Photonics, WearM.AI, ResearchManager, en Pan Oston. Een terugblik.

Na twee jaar Next Icons te hebben georganiseerd in Het Wapen van Hengelo in Hengelo, was het dit jaar tijd voor Next Icons in een nieuw jasje: met een vernieuwde opzet op een nieuwe locatie. Dat werd de Drukpershal in Enschede, waar vroeger de Tubantia’s werden gedrukt. Die achtergrond was tevens de inspiratie voor de opening: een spoken word over de innovatieve ondernemers die geschiedenis gaan schrijven. 

In de spotlight

Vervolgens werden de Next Icons van dit jaar onthuld door het Novel-T team. J58, Lexius, Superlight Photonics, WearM.AI, ResearchManager, en Pan Oston waren dit jaar de bedrijven die in de spotlight stonden. Tijdens het drie-gangendiner kregen zij de kans om te pitchen en hun hulpvraag te delen met de zaal. Daar werd door de meer dan 100 aanwezigen enthousisast op gereageerd, wat resulteerde in waardevolle nieuwe connecties. 

Linsey Go van ResearchManager: “Dit evenement was erg waardevol. Ik zat aan tafel met mensen die de wereld van klinisch onderzoek begrepen en die ons verder konden helpen met onze internationale ambities.” Ook host Cindy Marsman was weer enthousiast: “We hebben het concept in een nieuw jasje gestoken, waarbij we dit keer enkel de focus hadden op het Connections Dinner, zonder een avondprogramma. Ik heb veel positieve reacties gehoord, dus wie weet pakken we het volgend jaar weer op deze manier aan. Uiteraard met nieuwe verrassingen.” 

Erkenning

Ook de partners kregen nog een moment van erkenning in het programma. Na het toetje werd Marco Snikkers van OneThird (Next Icon 2023) erkend als ‘superconnector’: hij wist met zijn netwerk de meeste Next Icons op weg te helpen. De avond werd afgerond met ‘poëtische notulen’, die hieronder de foto's in een verkorte versie te lezen zijn. De verhalen van de Next Icons zijn binnenkort te lezen in het Next Icons magazine.

Contact us