Bedrijven gezocht voor onderwijsproject: innovatie met IT

Tuesday 06 February 2024
Bedrijven gezocht voor onderwijsproject: innovatie met IT

Heb jij een digitaliseringsvraagstuk? Of wil je voor een nieuwe service kijken wat IT hierin voor jou kan betekenen? Dan is dit onderwijsproject wellicht interessant voor jou.

Eind april start de bacherloropleiding Business Information Technology van de Universiteit Twente met de module IT Project Management. Als onderdeel van deze module gaan studenten in groepen aan de slag om een IT-projectplan te maken voor verschillende bedrijven in de regio. Studenten leren zo in de praktijk. Voor je onderneming biedt dit een mooie kans om inzicht te krijgen in verschillende mogelijkheden op het gebied van IT. De studenten zitten aan het einde van hun tweede jaar.

Wat vragen we van jou?

In ieder geval het formuleren van een goede casus. Hierbij kunnen wij helpen. Verder verwachten we van je dat je op een aantal momenten input levert aan de studenten. Hiervoor zijn twee bijeenkomsten van elk een 30 - 45 minuten nodig, met de volgende doelen:

  • Bijeenkomst 1: Je legt uit wat het probleem van je bedrijf is waarop het projectplan van het team moet worden gericht (de enige vereiste is dat het een middelgroot project moet zijn waarbij IT betrokken is) duur: 30-45 minuten. Datum: tussen 29/4 en 3/5
  • Bijeenkomst 2: Q & A sessie / feedback duur: 30-45 minuten. Datum: tussen 3/6 en 7/6
  • Bijeenkomst 3 (optioneel): Je woont een presentatie bij van ca. 30-45 minuten bij jouw bedrijf waarin de resultaten van de opdracht door de studenten worden toegelicht. Datum: binnen 1/7 en 5/7

Wat levert het op?

In teams van 4 – 6 studenten werken ze aan een IT-projectplan. Ze werken aan een programma van eisen voor het systeem, een lijst met belangrijke belanghebbenden, een tijdlijn, een budgetraming, een reflectie over juridische kwesties die van invloed zijn op het project, methodologische aanbevelingen en reflecties over leiderschapsstijl en teamprestaties. De voertaal is Engels.

Voor jouw bedrijf kan dit een mooie gelegenheid zijn om de relatie met de Universiteit Twente te versterken en om contact te krijgen met studenten die toekomstige stagiaires of medewerkers van jouw bedrijf kunnen worden. Bovendien hopen we dat de studenten een projectplan kunnen opleveren dat nuttig is voor het bedrijf en dat na afloop van de module verder kan worden ontwikkeld. Per vraagstuk zullen waarschijnlijk twee groepen studenten worden verbonden. 

Uw deelname stellen wij zeer op prijs. Wil je als bedrijf meer weten of participeren in dit onderwijsproject dan kun je contact opnemen met Tim Jongman (tel: 06 38 76 91 49, e-mail: t.jongman@novelt.com). Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Neem contact met ons op