Studententeam Van Breen & de Weerd Uitvaartverzorging wint Multiply contest

Monday 31 July 2023
Studententeam Van Breen & de Weerd Uitvaartverzorging wint Multiply contest

Tijdens de finale van de Saxion Multiply contest op dinsdag 20 juni gingen Delmoon Aho en Nick ten Barge er met de prijs vandoor. Hun advies voor Van Breen & de Weerd Uitvaartverzorging werd als beste beoordeeld door de jury.

Tijdens de Saxion Multiply Contest werden studenten in teams gekoppeld aan een van de opdrachtgevers en schreven ze 20 weken lang aan een businessplan. De case waar het winnende team aan werkten kwam van Van Breen & de Weerd Uitvaartverzorging. Zij zagen veranderingen binnen de uitvaartbranche waardoor de vraag ontstond wat voor de klant nou daadwerkelijk van waarde is bij een uitvaart. Delmoon en Nick hebben hier onderzoek naar gedaan, onder andere door 99 straatinterviews af te nemen.

Bovendien hadden ze een pitch met een sterke opening. Op de dia verscheen een grafsteen met daarop de twee namen van de studenten. De twee heren stonden daaronder in uitvaartkleding, ondertussen vulde kerkgeluiden de zaal. Toen de muziek stopte begon de spreker met: “Waar andere beginnen met het begin, beginnen wij met het eind.” De jury was tevreden met het advies en de manier waarop het onderzoek was uitgevoerd.

Veel projecten van de Multiply contest stonden in het kader van duurzaamheid. Zo hadden de studenten die werkten met Boldwool gekeken naar mogelijke producten die gemaakt kunnen worden van tweede- of derdegraads wol, wat normaal wordt weggegooid. Ook werd er een businessplan opgesteld voor Suntank, een warmteopslagsysteem voor je eigen huis.

Contact us