Campus Café: Smart Robotics & Human Factor

Feb. 29, 2024
15:00 - 17:30
Connect-U (Ariënsplein 1, 7511 JX Enschede)
Inschrijven
Campus Café: Smart Robotics & Human Factor

Whereas robots previously performed mostly dangerous, monotonous and physically demanding work, they increasingly work together with humans. During this edition, we provide insight into the future prospects of smart robotics & the human factor. How do we strengthen the cooperation between humans and machines? What is the impact of robotization on a company's sustainability, robustness and work culture? And how do we train tomorrow's engineers? With practical examples from Riwald Recycling, Riwo and the Saxion Research Group Smart Mechatronics And Robotics, we will show Twente's technological innovation power!

Date: Thursday, February 29

Time: 15:00 - 17:30 hours

Location: Connect-U, Enschede

Language: Dutch

Programma

Thursday 29-02-2024
Thursday 3 p.m.
Walk-in
Thursday 3:15 p.m.
Smart Robotics & the Human Factor - future insights & initiatives

Kick-off & vraaggesprek met onder meer Ömer Avci (CPO Green Riwald Recyling), Wim Spit (Directeur Riwo) en Jan-Willem Boezel (CEO Van Raam).

Thursday 3:50 p.m.
Breakout round 1 | Session 1: Detection system & picking robot for a circulair economy, door Riwald Recycling, RIWO & Saxion - Session 2: Innovation case

SESSIE 1: Hoe een robot bij kan dragen aan een circulaire economie laten metaalrecyclingbedrijf Riwald, industriële automatiseringsspecialist RIWO en het Saxion lectoraat Smart Robotics and Mechatronics tijdens deze sessie zien! Zij werken binnen TValley samen aan een ambitieus project - gestart in 2023 - dat inspeelt op de groeiende vraag naar ruwe materialen van hoge kwaliteit, de steeds complexere producten en het tekort aan personeel. Centraal staat de ontwikkeling van een detectiesysteem op basis van sensoren en een picking robot. In deze sessie vertellen Ömer Avci (Riwald), Wim Spit (Riwo) en Henri Huisman (Saxion SMART) over het ontwikkelpad aan de hand van praktische voorbeelden. SESSIE 2: Titel: De slimme digitale (maak)fabriek - procesverbetering door data op de juiste plek, op het juiste moment, in het juiste perspectief Digitalisering in de maakindustrie; je kan er eigenlijk niet meer omheen wanneer je als bedrijf wil groeien. Deze transformatie helpt om onder meer de productie te stroomlijnen en efficiënt op te schalen. Van Raam, fabrikant van aangepaste fietsen, benaderde met deze ambities het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing. Samen werken zij aan een digitale infrastructuur om een overzichtelijk digitale fabriek die de flexbiliteit van de processen vergroot, te realiseren. Door data op de juiste plek, op het juiste moment en in de juiste vorm beschikbaar te maken, ondersteunen zij medewerkers in het hele bedrijf. In deze sessie delen Maaike Slot, research engineer bij Fraunhofer, en Maikel Fraikin, directeur informatiemanagement bij Van Raam, hun weg naar de ideale digitale fabriek van Van Raam. Welke uitdagingen kwamen ze tegen en hoe hebben ze deze opgelost? Ga naar huis met een aantal praktische tips om de volgende stap te zetten richting digitalisering

Thursday 4:35 p.m.
Breakout round 2 | Session 3: Innovation case - Session 4: Innovation case

SESSIE 3: De vraag vanuit de markt stijgt en je bent genoodzaakt je productiecapaciteit op te schalen. Hoe pak je dit aan? Welke veranderingen in mijn maakbedrijf zijn nodig om te voldoen aan deze behoefte? Zijn robots de oplossing of moeten er in de krappe arbeidsmarkt meer medewerkers aangetrokken worden? Tijdens deze sessie deelt Sander Snellink (VIRO Smart Model Based Systems Engineering) de roadmap om productontwerp en procesontwerp te optimaliseren en noodzakelijke organisatorische veranderingen te implementeren om dit doel te behalen. Aan de hand van succesverhalen en lessons learned van de Maan Group, laten we de route naar procesoptimalisatie zien, met een focus op de positieve impact op productiviteit, kwaliteit en werknemersbetrokkenheid. SESSIE 4: Cobots zien we steeds vaker in de maakindustrie, niet alleen als antwoord op personeelstekorten, maar ook om de kwaliteit van werk te verbeteren en de productiviteit te verhogen. Tijdens deze breakout sessie nodigt het Saxion Lectoraat Employability Transation je uit dieper in te gaan op de menselijke factor van cobot-technologie. Hoe creëren we een optimale mix tussen mens, machine en AI? Focus je voroal op de mens of de machine? De onderzoekers laten zien hoe de leerlijn cobot-onderwijs vanuit het roboTAO project en de doorlopende leerlijn (in ontwikkeling, Roboost) medewerkers met verschillende achtergronden helpt op te leiden. Tijdens deze sessie krijg je ook de kans om te ervaren hoe het is om samen te werken met een cobot.

Thursday 5:15 p.m.
Robotics Experience & networking drink

Yes, ik ben er bij!

Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen.

Partners

Campus Café is een initiatief van de topwerklocaties (Kennispark Twente, High Tech Systems Park, Connect-U, Technology Base en XL Businesspark), regio Twente en Novel-T.

Deze editie is in samenwerking met Saxion Centrum voor Ondernemerschap & TValley.

Upcoming products

Of je nu op zoek bent naar professionele ontwikkeling, persoonlijke groei, gezondheid en welzijn of gewoon iets nieuws en opwindends wilt proberen, wij hebben voor elk wat wils.
Filter producten
All
Startup
SMEs
Spin-off
Student

No products found.

Neem contact met ons op