cases >> Greenzeen

MILIEUBEWUST PLATFORM OM DIGITALE MAGAZINES TE BOUWEN.

Milieubewust platform om digitale magazines te bouwen.

MILIEUBEWUST PLATFORM OM DIGITALE MAGAZINES TE BOUWEN.

Binnen een handomdraai een digitaal magazine in elkaar zetten en tegelijkertijd bijdragen aan het milieu. Greenzeen, begonnen als samenwerking tussen Creative Bastards en Code Rehab, maakt het straks mogelijk. Tom Schepers: “Als je iets nieuws neerzet, moet het ook bijdragen aan de wereld.”

Transitie naar online

Greenzeen is een platform waarmee je makkelijk een digitaal magazine kunt bouwen, ook wanneer je geen ontwerpervaring hebt. “De online aanwezigheid van bedrijven wordt elk jaar steeds belangrijker en sommige organisaties worstelen daarmee,” vertelt Tom Schepers, mede-eigenaar en -oprichter van Greenzeen. “Bedrijven vragen zich af hoe ze de overstap naar online kunnen maken. Met Greenzeen hopen we die transitie makkelijker te maken voor veel organisaties.”

Gebruiksvriendelijke tool in modern jasje

Nu zijn digitale magazines niet nieuw. Toch mag je Greenzeen innovatief noemen. “Wanneer je niet innoveert, word je links en rechts ingehaald. Dat zie je aan de alternatieven die al vijf jaar of langer bestaan. Ze zijn niet gebruiksvriendelijk en ook niet afgestemd op het gebruik van mobiele telefoons. Greenzeen is voor iedereen makkelijk te gebruiken en maakt gebruik van de nieuwste technologie.” Zo integreer je bijvoorbeeld gemakkelijk je huisstijl in verschillende templates en kun je de tool voor verschillende doeleinden inzetten: van jaarverslag tot e-learning.

Greenzeen bos

Zoals de naam doet vermoeden, besteedt Greenzeen ook aandacht aan het milieu: “Voor elke publicatie planten we een boom om de CO2-uitstoot van het dataverkeer te compenseren,” zegt Tom. “We willen het dataverbruik ook inzichtelijk maken. Hoeveel data wordt er verbruikt bij het maken of het lezen van een publicatie? Door het te meten, weten we hoeveel bomen we moeten planten om niet alleen klimaatneutraal te zijn, maar klimaatpositief. Uiteindelijk hopen we een heel Greenzeen bos aan te kunnen leggen!”

Klaar voor de markt

Voordat ze op het punt kwamen waar ze nu staan, was Greenzeen al drie jaar in ontwikkeling. Dankzij een broedplaatsen subsidie en hun deelname aan Innovate GO komt het proces in een stroomversnelling. “Het programma is voor ons een stok achter de deur om ons naast de techniek ook op de businesskant te richten,” zegt Tom. “Waar zit de vraag richting de markt? Bij welke doelgroepen gaan we Greenzeen uitzetten? En welke abonnementsvormen passen daarbij?” Met het antwoord op die vragen gaat Greenzeen dit jaar nog de markt op.

Het volgende Twentse succesverhaal

Hoe de toekomst er voor Greenzeen uitziet? “Uiteindelijk willen we ook internationaal naam maken,” zegt Tom. “Het is onze ambitie om het volgende Twentse succesverhaal te worden, in hetzelfde rijtje als Thuisbezorgd en Booking.com.” Voor ondernemers met een soortgelijke ambitie heeft Tom nog wat tips: “Blijf dichtbij je kennis en kunde. Innoveer dus richting een markt die je goed kent. En ook wanneer je de markt goed kent: blijf met je doelgroep praten. Dat kun je nooit te veel doen. Je product wordt er alleen maar beter van. Want een marktklaar product is mooi, maar uiteindelijk moet het wel gekocht worden.”

"Praten met je doelgroep kun je nooit te veel doen."

Tom Schepers

Mede-eigenaar en -oprichter Greenzeen

More about
Greenzeen

Binnen een handomdraai een digitaal magazine in elkaar zetten en tegelijkertijd bijdragen aan het milieu. Greenzeen, begonnen als samenwerking tussen Creative Bastards en Code Rehab, maakt het straks mogelijk. Tom Schepers: “Als je iets nieuws neerzet, moet het ook bijdragen aan de wereld.”

Contact us