Analyse van modulaire laadboxen voor elektrische fietsen

Help ChargeHyve een verbeterd inzicht te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid en verbeterpunten van hun revolutionaire laadbox!

background-image

ChargeHyve is een Nederlands bedrijf dat zich richt op de uitdagingen rond elektrische fietsen. Het groeiende gebruik van elektrische fietsen brengt ernstige problemen met zich mee, zoals branden en diefstal van e-bike batterijen. ChargeHyve biedt modulaire laadboxen om de veiligheid van elektrische fietsen te verbeteren. Help jij de gebruiksvriendelijkheid van ChargeHyve onderzoeken en aanbevelingen te leveren aan dit innovatieve bedrijf?

Achtergrondinformatie

ChargeHyve is een innovatief bedrijf gevestigd in Nederland, gespecialiseerd in het aanpakken van de groeiende uitdagingen rond elektrische fietsen. Ons team bestaat uit ervaren professionals op het gebied van technologie, beveiliging en mobiliteit. Met een gedeelde passie voor duurzaamheid streven we ernaar de zorgen van werkgevers en verzekeraars met betrekking tot elektrische fietsen weg te nemen. Onze missie is het volledige potentieel van elektrische fietsen te benutten door middel van een innovatieve oplossing die zowel brandveiligheid als diefstalpreventie biedt.

Probleemomschrijving

Het groeiende gebruik van elektrische fietsen brengt enkele ernstige problemen met zich mee. Jaarlijks ontstaan er in Nederland 100 branden als gevolg van e-bike batterijen, en de diefstal van e-bike batterijen is in 2022 met 300% gestegen. Werkgevers staan positief tegenover het gebruik van elektrische fietsen door hun medewerkers, maar ze maken zich terecht zorgen over de veiligheidsrisico's, met name brandrisico's. ChargeHyve biedt een unieke oplossing in de vorm van modulaire laadboxen, de ChargeBoxen. Deze combineren de brandveiligheid van een brandkast met de diefstal veiligheid van een locker. Gebruikers kunnen veilig hun e-bike batterijen opbergen en opladen in deze boxen, voorzien van opladers. Met geavanceerde authenticatie methoden zoals touchscreen en scanner kunnen gebruikers eenvoudig en veilig hun e-bike opladen. Ons doel is om werkgevers gerust te stellen, de veiligheid van elektrische fietsen te verbeteren en daarmee het volledige potentieel van deze duurzame mobiliteitsoplossingen te benutten.

Opdrachtomschrijving

Voor de student die deze opdracht oppakt, bieden we een dynamische kans om de gebruiksvriendelijkheid van ChargeHyve te onderzoeken. In overleg tijdens het intakegesprek bepalen we de specifieke focuspunten, variërend van gebruikersgemak en eventuele problemen tot algemene eindgebruikerstevredenheid. Daarnaast nodigen we de student uit om het gebruik van ChargeHyve te analyseren, met flexibiliteit om aspecten zoals gebruiksfrequentie en timing aan te passen aan wat het meest relevant blijkt tijdens het onderzoek. Vanuit het marktperspectief verkennen we samen met de student de potentiële vraag naar ChargeHyve bij bedrijven, waarbij de focus op pilotlocaties kan verschuiven op basis van de inzichten die tijdens het onderzoek naar voren komen. De student werkt nauw samen met ons team en levert een eindproduct met diepgaande analyse en aanbevelingen voor de verbetering van ChargeHyve, gebaseerd op de bevindingen uit het onderzoek en het intakegesprek. We moedigen een flexibele aanpak aan, waarbij de student de ruimte heeft om de opdracht aan te passen aan wat het meest waardevol blijkt voor de verdere ontwikkeling van ChargeHyve.

Interesse?

Interesse in deze opdracht? Stuur ons een mail via smart@novelt.com

Contact us