19-12-2018

Innovation Industries investeert 1 miljoen euro in UT-spin-off IamFluidics

Het Nederlandse hightech investeringsfonds Innovation Industries investeert 1 miljoen euro in IamFluidics.

Innovation Industries investeert 1 miljoen euro in UT-spin-off IamFluidics

Het Nederlandse hightech investeringsfonds Innovation Industries investeert 1 miljoen euro in IamFluidics. Het spin-off bedrijf van de Universiteit Twente richt zich op het maken en manipuleren van minuscule vloeistofdruppels en ontwikkelde de nieuwe technologie ‘inair microfluidics’. De investering versnelt de doorontwikkeling van deze technologie evenals de introductie daarvan in diverse markten.

19 December 2018

Microdeeltjes in de industrie

IamFluidics BV werd dit jaar opgericht vanuit onderzoek van de vakgroepen ‘Developmental BioEngineering’ en ‘Physics of Fluids’. Op basis van de unieke in-air microfluidics technologie combineert IamFluidics minuscule vloeistofstralen in de lucht. Daardoor kunnen nieuwe microdeeltjes van verschillende materialen tot duizend keer sneller worden geproduceerd. Met de in-air microfluidics technologie zijn tal van nieuwe toepassingen mogelijk, zoals 3D printen met levende cellen. Microdeeltjes worden gebruikt in materialen en composieten in veel verschillende industrieën, zoals persoonlijke verzorging, gezondheidszorg, voeding en kleding. In de gezondheidszorg worden microdeeltjes bijvoorbeeld gebruikt in medicijnen of als contrastvloeistof voor ultrasound of MRI-onderzoek.

Nieuwe producten

Tom Kamperman, Chief Technology Officer en mede-oprichter van IamFluidics, is erg content met de investering. “Dit bevestigt ons in de waarde van deze ontwikkeling van dit nieuwe microfluïdisch technologieplatform. Ook zijn we blij met de komst van Ivo Aarninkhof in de functie van Chief Executive Officer. Zijn bijdrage is zeer belangrijk voor verdere groei en succesvolle toetreding van ons bedrijf tot diverse markten.” Claas Willem Visser, Chief Scientific Officer en mede-oprichter van IamFluidics, voegt toe: “Dit is een unieke mogelijkheid om onze wetenschappelijke bevindingen vanuit de Universiteit Twente te vertalen naar nieuwe baanbrekende producten op bijvoorbeeld het gebied van medicijnen en chemische toepassingen.”

Potentieel

Harm de Vries, General Partner bij Innovation Industries, licht de investering in IamFluidics toe: “De technologie biedt met haar hoge productiecapaciteit en precisie vele nieuwe mogelijkheden. De komende periode gaan we in gesprek met de industrie om te bepalen op welke product-markt-combinaties de onderneming zich het eerst gaan richten.” Jaap Beernink, CEO bij Novel-T ziet de investering als bevestiging van de waarde en het potentieel van het onderzoek dat in de regio van de Universiteit Twente wordt gedaan op het gebied van microfluïdica.

Contact

PO Box 217
7500 AE Enschede
T: +31 (0)53 483 6800
contact@novelt.com

Work at Novel-T

Privacy statement
Cookie policy
General terms and conditions

Privacy & Terms

Hengelosestraat 500
7521 AN Enschede
T: +31 (0)53 483 6800
contact@novelt.com

Make an appointment

We are supporting students, startups en scale-ups and to strengthen the innovative power of the regional SME and large companies. Successful innovation starts with us. Do you have a question, an idea or do you want to work together? Let us know!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.